Exposició
Inauguració de l'exposició de fotografies d'Instagram
A les 19h, inauguració de l'exposició de fotografies d'Instagram i lliurament dels premis a les millors fotografies.
També presentarem el Curs de Fotografia Paisatgística, que realitzarem properament.
Presentació de llibre
Esmorzars de forquilla a la Plana de Lleida, d'Ignasi Revés
Aquest divendres a les 20h a la Biblioteca Emili Pujol de la Granadella, l'escriptor Igansi Revés, ens presentarà el seu llibre Esmorzars a la Plana de Lleida.
El llibre Esmorzars de Lleida fa un viatge literari i gastronòmic i, amb un toc d'humor, per la cultura culinària més arrelada de les comarques del Pla de Lleida: la dels esmorzars de forquilla i ganivet en alguns dels establiments emblemàtics d'aquest territori.
Taller d'elaboració de panellets
Celebrem la castanyada
A les 17:30h, l'Espai Gastronomic del Centre de la Cultura de l'Oli, esta obert a tothom qui tingui ganes d'ensenyar i apendre a fer panellets. Només cal portar les ganes, ficar-se un devantal i arromangar-se!
Els panellets els degustarem tots junts, un cop finalitzada la presentació del llibre Esmorzars de Lleida, de l'escriptor Ignasi Revés.
Taller fotografia paisatgística
Teòric i practic
Ignasi Merino, fotograf de professió, ens ensenyarà com capturar el preciat paisatge de secà que ens envolta en imatges.
Inscripcions a info@culturadeloli.cat o al tel. 973 094101
Maridatges amb oli dolç
On posarem una melmelada d'oli?
Montse Llort, de Cal Senzill, presentarà i maridarà els seus productes elaborats amb oli d'oliva.
LA PRIMERA PREMSADA
OLI & ART & GASTRONOMIA
Happening artístic
Tastos de l’oli nou
Presentacions
Dinar popular
TOT AIXÒ I MÉS EN BENEFICI DE LA MARATÓ DE TV3
10:00H Presentació del CLUB D'AMICS DE L'OLI
· Sorteig de lot de productes de la terra entre tots els amics de l'oli.
· Entrega de la nova targeta personalitzada del Club.
10:30H INICI DEL HAPPENING ARTISTIC LA PRIMERA PREMSADA. GRAVATS D'ARBEQUINA DE GRAN FORMAT AMB MÀQUINA APLANADORA
· L'artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l'Escola Leandre Cristòfol i encarregada del Centre d'Art de la Fundació Aspros, dirigirà el procés creatiu de les obres artistiques uniques de gran format, procés en el qual tothom pot participar.
· La màquina aplanadora donarà el resultat final premsant els objectes relacionats amb la cultura de l'oli sobre paper.
11:30H Presentació del CLUB DE TAST D'OLI D'OLIVA
· Club de Tast: persones que es reuneixen per tastar diferents olis, comentar i debatre les darreres novetats en el tast d'oli, els maridatges, ets...
· Tast dels nous olis al CCOC.
DURANT TOT EL MATI SOPES DE TIMÓ La tradicional sopa de timó (farigola) ens ajudarà a passar el fred. A càrrec del Parc de les Olors de l'Albi.
12:30H Presentació del web lesgarrigues.cat turisme a la comarca de l'oli
13:30H subhasta de les obres d'art en benefici de la marató de tv3
14:30H dinar popular al Centre Cívic
· Cal apuntar-se fins el dia 2 de desembre a l'Ajuntament de la Grananadella. Tel. 973 133017. Mail. info@lagranadella.cat
· El preu del dinar és 16€. 1€ es destinarà a La Marató de TV3
Sopar/aperitiu i degustació de caves
Maridatge de 3 caves amb l'aperitiu apropiat
Caves Mas Ferrer, maridarà els seus millors caves a l'Espai Gastronòmic del C.C.O.C.
El MENÚ DEGUSTACIÓ:
- Cava ROSAT amb boquerons, anxoves i tonyina del cantàbric.
- Cava BRUT NATURA amb embotits idèrics i formatges.
- Cava BRUT RESERVA NATURA mab postres.
INSCRICIÓNS i PREU:
- 22€ per persona.
- 25 places.
- Apuntar-se abans del 9 de desembre a info@culturadeloli.cat
Taller de Torrons artesans
Aprenem els secrets del tradicional postre de Nadal
L’Anna Tomas de Cal Xanna de la Pobla de Cèrvoles, artesana dels torrons, corrdinara un taller d’elaboració de torrons a l’Espai Gatronomic del CCOC el pròxim dissabte 19 de desembre a les 17h.
El taller serà pràctic, porteu delantal! I ens endurem els torrons a casa per degustar-los en familia!
També ns presentaràn els seus torrons i els degustarem. I aquest any compta amb una novetat, el torró de pa amb oli i sal!
Si t’interessa participar, cal que t’inscriquis previament al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, i el preu de la inscripció és de 5€. Però recorda que els teus torrons els podras treure a taula el dia de Nadal!
Contacte per la inscripció: info@culturadeloli.cat – 973094101
Presentació del Club de Tast d'Oli d'Oliva
El Club de Tast es desplaça a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques
Aquest diumenge, 17 de gener a les 19h, dins el programa de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, juntament amb amb l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, presentarem el Club de Tast d’Oli d’Oliva.
Finalitat del Club de tast
El Club naix fruit de la col·laboració del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella i el CFGM d'Olis i Vins de l'INS "Josep Vallverdú" de les Borges Blanques i té com a objectiu reunir un grup de persones per: tastar diferents olis, comentar i debatre les darreres novetats en el tast d'oli, els maridatges, etc...
Qui en pot formar part ?
Moliners, pagesos del sector de l'oli, empreses turístiques i qualsevol persona amb interès en el món de la cultura de l'oli. No cal coneixements previs. Les sessions seran majoritàriament pràctiques. El Club serà coordinat per Josep Mª Audí, professor del CFGM d'Olis i Vins de l'INS "Josep Vallverdú" i membre del Panell de Tast d'Olis del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya.
Durada i horaris:
De gener a desembre del 2016 ( juliol i agost, no hi haurà sessió). Horari: el darrer dimecres de cada mes, de 19-21 h.
Inscripcions:
Preu inscripció: 35 € (aportació anual). Places limitades a 20 persones, per ordre d'inscripció.
Informació i inscripcions: info(ELIMINAR)@culturadeloli.cat, Tel: 973 094101
Lloc de realització:
CCOC. Plaça de la Independència, 1 - La Granadella (Les Garrigues)
L'OLI D'OLIVA EN LA COSMÈTICA NATURAL
TALLER DE HIGIENE I HIDRATACIÓ FACIAL
Com tenir cura de la nostra pell amb plantes medicinals i productes naturals
Ens trobem en un territori ple de natura i vitalitat,ho hem d'aprofitar regalant a la nostra pell i al nostre cos les propietats que ens dona la terra.
Amb aquest taller aprendrem que cuidar-nos ho podem fer d'una manera molt senzilla i fàcil i amb productes naturals que tots tenim a l'abast.
La filosofia de Carícies d'Oli aposta per l'elaboració de cosmètics amb productes del territori, entre aquests hi destaquen l' Oli d'Oliva, ja que és autòcton i idoni per aquest tipus de productes.
Dissabte 23 a les 16:30h, ens trobem al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, per introduirnos al món de la cosmètica explicant amb quins productes treballarem i quines propietats ens aportarà cada ingredient. Utilitzarem: Oli d'Oliva, olis essencials, argila,calèndula,
espígol, pell de taronja i pinyols d'oliva...
El que ens ha de quedar clar, és que no ens hauríem de posar a la pell res que no ens puguem menjar!
Elaborarem tres productes que ens podrem endur:
1-Un desmaquillador bifàsic.
2- Un exfoliant regenerador.
3- Una mascareta hidratant.
A partir de la recepta de Carícies d'oli cada participant podrà adaptar el cosmètic al seu gust personal.
Es provaran els propis cosmètics in situ , i al aplicar-los a la pell es podrà gaudir de seguida del seu resultat.
Un taller pràctic i útil que ens fara replantejar els nostres hàbits d'higiene i de consum!
Tast de vins guiat
Tast de vins de D.O Costers del Segre maridat amb mossets
El divendres 12 de febrer a les 20:00h acollirem un tast de vins a l’Espai Gastronomic del CCOC.
Descobreix els aromes i gustos de la terra continguts en els vins i productes de proximitat.
Degustació de monovarietals Merlot, C.S i Chardonnay, amb:
- Mosset d’emulsió d’oli amb llimona confitada al vi.
- Mosset de ceba caramel·litzada amb vi i amb base de formatge.
- Mosset sorpresa
Presentat per Mikel Postigo i Maria Martin.
El preu és 3€
20 places limitades, cal apuntar-se al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
973 094001
info@culturadeloli.cat
TRIPTIC DE LES OLIVERES DE JOAN DE TANET
Exposició temporal
Dissabet 19 de març a les 20h, us esperem la Sala d’Exposicons Temporals del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya per inaugrar l’expsoció de pintura i tecniques mixtes “Triptic de Les Oliveres” de l’artista local Joan de Tanet.
L’acte serà presentat per David Colell i també gaudirem de les converses amb el propi artista.
Per amenitzar la vetllada s’oferira cava i apritiu amb productes de la terra.
Oli amb licopé
Xerrada a càrrec de Maria Martín, biòloga i màster en biotecnologia.
Descobreix els beneficis anti-envelliment i estimuladors de la funció sexual.
El Licopè és un pigment d'origen natrual que dóna el color vermell o ataronjat a algunes fruites i verdures, com per exemple el tomàquet, que és un dels aliments més rics en aquesta substància.
A més a més de donar color, el licopè representa un dels més potents antioxidants coneguts de la natura, amb propietats molt beneficioses:
· Efecte anti-envelliment
· Reducció del nivell de colesterol
· Enfortiment del sistema immunitari
· Prevenció davant malalties degeneratives
· Millora la qualitat de l'esperma
· Prevé les malalties cardiovasculars
· Redueix el risc de patologies canceroses
Quan mengem tomàquet fresc, només podem assimilar una petita quantitat de licopè (tot just l'1%). No obstant això, quan aquest es troba diluït en un medi greixós com l'oli d'oliva verge, pot assimilar-se quasi en la seva totalitat.
Festa del Museu de l'Oli de Catalunya
Portes obertes
Programa de la festa del Museu de l'Oli de Catalunya
- Portes obertes del MuOC de 9h a 14h i de 16h a 19h.
- Durant el matí, davant del Museu, parades de productes artesans.
- 12:30h davant del MuOC, vermut popular.
- 13h benedicció del MuOC.
- 14h dinar popular al Centre Cívic.
Menú adults: 18€ (pa de vidre amb embotits, rodó de vedella amb patata fina, tiramisú, beguda i café).Infantil: 9€ (macarrons, escalopa amb xipa, gelat i begguda). Es poden comprar els tíquets fins el dijous 14 d’abril a l’Ajuntament o a la Cooperativa. Places limitades.
- 16h grup d'animació/actuació musical amb "Campi qui pugui".
Taller de Tapes
Elabora'm, Tasta´m
El divendes 22 d’abril a les 19:30h, l’Espai Gastronomic del CCOC acollirà un taller i degutació de tapes elaborades amb productes d’oli.
A partir de ràpides i senzilles instruccions, cada persona s'elabora les seves tapes al gust. Comentem les sensasions dels diferents gustos i compartim opinions. Tot maridant amb un bon vi.
El taller serà a càrrec d'OrVell i utitlitzarem alguns dels seus productes:
- Melmelada d'oli d'oliva verge extra amb sobressada.
- Melmelada d'oli verge extra picant amb botifarra negra.
- Vinagretes de les melmelades d'oli amb endívies i pipes salades.
- Paté d'oliva verda amb anxoves i oli.
- Xocolata amb oli
- Vi i aigua.
Cal inscripció prèvia!
Preu del taller 7 €
Places limitades a 15
Curs de Pedra Seca
L'univers de la pedra i mètodes constructius. Construcció d'un marge.
, i
PROGRAMA:
14 de maig: Fèlix Martín, mestre picapedrer de l a Floresta.
10:30 - 14:00h - "L'univers de la pedra seca"
16:00 - 18:00h - La pedra de les Garrigues i la talla de pedra, practica càrrec de Fèlix Martín.
21 de maig: Jordi Marti, mestre picapedrer.
9:00 -14:00h - Teòrica i pràctica de tècniques constructives de pedra seca.
16:00 - 19:00h - Pràctica d'iniciació a la construcció d'un marge de pedra seca.
28 de maig: Josep Ma Navàs mestre de cases.
9:00h -14:00h i 16:00h -19:00h. Pràctica avançada de la construcció d'un marge de pedra seca i diferents elements (pou, marge de doble cara, etc.)
MÉS INFORMACIÓ:
* El contingut de les sessions és orientatiu. Aquest s'adaptarà a les necessitats i interessos dels assistents.
* El curs és gratuït però cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat o 973094101.
* Les places són limitades a 25.
* A la dos sessions practiques, hi haurà esmorzar gratuït per tots els assistents per agafar forces.
* El dinar anirà a càrrec de cada assistent.
* Durant les tres setmanes hi haurà una exposició sobre mètodes constructius de la pedra seca a la Sala d'Exposicions Temporals del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.
OleaTerra. Escenaris d'art
Harmonies celestes als antics dipòsits de la Granadella
21:00h. A l’antic dipòsit d’aigua de la Granadella. Una experirnecia unica que combina, musica, art, gastronmia en nit de lluna plena i en un espai emblematic.
– Concert del Col·lectiu ÜI, un viatge al voltant d'harmonies celestes i freqüències compartides. Üi és l'expressió del fet inesperat. Música sense gènere que viatja pel món per arribar al cor, una trobada sincera de persones viatgeres que pretén gaudir del camí de la vida.
Dany Avaad, (Bansuri, Santur i Shakers) Paul Castejón (Guitarra, Bouzouki, Hang, Duduk, Bansuri i Veu) Linda Gaethe (Veu, Sansula, Pandero i Percussió) Arturo García: (Percussions) Sergio Martinez (Didgeridoo, Shruti Box, Cant harmònic i Kargyraa) Marta Reixach (Gong, Ngoni, Percussió, Didgeridoo, Monocordi i Veu).
https://youtu.be/uuGoX2yxq4k
- Iluminació creada per l’ocació amb espelmes de cera ecologica a càrrec de Vita Levis.
- Infusió d’herbes de la terra, element de benvinguda a càrrec del Parc de les Olors les Basselles de l’Albi.
- Maridatge gastronomic amb prodcutes de la terra a càrrec de les gastronomes Montse Freixa i Montse Martinez.
- Projecció d’obres d’art d’artistes de ponent.
VISIÓ DE LA TERRA, FIGURACIÓ I ABSTRACCIÓ
EXPOSICIÓ TEMPORAL
2 de juliol a les 19h. Inauguració
La Sala d'Exposicions Temporals del Centre de la Cultura de l'Oli s'omplira d'art i d'artistes de diferents generes però que treballen amb una inspiració en comú: la relació profunda de l'home i la terra, la terra i l'home.
Gràcies a la col·laboració amb la Galeria Collage, Art Contemporani, gaudirem de l'obra d'artistes reconeguts en l'ambit lleidata i català.Durant l'acte d'inauguració, un dels artistes, Toni Uceda, farà una creació en directe de la seva obra.
Entre els artistes participants, destaquen Joan Català, Manel Crosa, Toni Uceda, Sebastià Farré, Daniel Royo, Victor Mateo i Xavier Marquez.
TEMPS DE CULTURA
L'estiu a la Granadella
Del al
Amb l’estiu, arriba el Temps de Cultura a la Granadella. Un programa ple d’activitats per gaudir de la cultura al municpi. Des del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya hi participem! Consulteu el programa, n’hi ha per tots els gustos!
"Des dels principis dels temps..., desprès del temps de treball, és temps, de repòs, de reflexió,... acompanya també el bon temps, és doncs TEMPS DE CULTURA. Disfrutem-lo!"
Carles Gibert
EL SAFRÀ: aspectes tècnics i de gestió. El seu valor històric i gastronòmic
JORNADA TECNICA
En els darrers anys, el conreu del safrà està agafant embranzida, impulsat pels propis productors amb el suport del DARP. En diferents jornades de transferència tecnològica s'han fet aportacions al cultiu, a la seva planificació i fins i tot s'ha visitat la DOP "Azafrán de la Mancha".
En aquesta jornada es pretén avançar en les tècniques de conreu, l'anàlisi econòmic i anar més enllà, amb una visió històrica, i d'altra banda mirar cap al futur, motivant-nos per afrontar els reptes empresarials.
La jornada acabarà amb una explicació de com es valora el safrà a nivell mundial i un tast del safrà amb gelat, demostrant de les potencialitats del safrà en la cuina de qualitat, al CCOC, Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.
CURS "Oleoturisme, Turisme 2.0 i Gastronomia Creativa" al CCOC
La Universitat d'Estiu de la UDL, aposta per l'Oleoturisme i la gastronomia de l'oli.
Del al
L'activitat formativa s'impartirà els dies 10 i 11 de juliol a la Granadella i comptarà amb uns continguts docents, coordinats per Natàlia Dàries Ramon del Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la UdL.
La finalitat del curs és oferir eines innovadores per donar un valor afegit a l'oli d'oliva verge extra mitjançant la gastronomia, així com promocionar les experiències oleoturístiques gràcies al màrqueting digital i les eines 2.0.
El curs s'adreça a tothom que estigui interessat en el sector de l'oli i en la seva promoció: molins d'oli, pagesos del sector de l'oli, restaurants, cases rurals, professionals de la cultura i del turisme, estudiants d'agrònoms o de turisme, etc.
L'equip docent d'aquest curs, que tindrà 12 hores lectives, estarà format per Lluís Bonillo Jiménez (L'Aula Gastronòmica), Natàlia Dàries Ramon (UdL), César Ibáñez Salinas (nutricionista) i Sílvia Pallejà Porqueres (Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya).
Diumenge 10 de juliol Sílvia Pallejà (CCOC) iniciarà el curs amb una visita tècnica a una finca d'oliveres de la Granadella, tot continuant amb una visita al MuOC (Museu de l'Oli) i molí d'oli, acabant al CCOC amb una introducció pràctica al tast d'olis d'oliva.
Dilluns 11, Natàlia Dàries (UdL) abordarà l'oleoturisme i el turisme especialitzat 2.0, César Ibáñez, (nutricionista) explicarà els aspectes saludables i nutricionals de l'oli d'oliva verge extra i Lluís Bonillo (Aula gastronòmica) passarà a l'elaboració d'un menú basat en l'oli d'oliva seguint amb un dinar degustació d'aquest menú, acabarà la jornada amb una taller pràctic sobre les noves aplicacions de l'oli d'oliva a la gastronomia.
El curs, amb places limitades a 20 persones, té un cost bonificat de 40,00 € per estudiants, PAS i PDI UdL i 45,00 € per la resta. En aquest preu s'inclou el dinar de degustació de dilluns.
Emili Pujol Garrigues Guitar Festival
El CCOC al programa del festival en memòria del mestre granadellenc Emili Pujol
Del al
Les Garrigues Guitar Festival, esdeveniment en memoria del mestre Emili Pujol, guitarrista, pedagog i musicoleg, lleidata mes representatiu a nivell internacional de l'instrument de la guitarra del segle XX.
23 juliol 18h. - Centre Cívic - DOCUMENTAL - El documental mostra la seva vida al voltant d'imatges i entrevistes realitzades a persones que el van conèixer i van aprendre d'ell.
23 juliol 21:30h. - Esglèsia - Concert amb Carmes Jiménez i Carles Trepat.
24 juliol 12h - Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya - Simpòsium Emili Pujol
24 juliol 18h. - Esglèsia - Concert amb Ljubica Bukvic.
Mapa "Paisatges de l'oli a les Garrigues Altes"
Presentació i Ruta inaugural del mapa
i
Sis pobles de les Garrigues - Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa- han unit els seus esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques -vint i quatre-, adreçades a tot tipus de usuari, i les han plasmat en un mapa i una guia informativa editats per Editorial Piolet. La seva consulta ajudarà a trobar la ruta que millor s'adapti a les nostres expectatives i necessitats.
Les rutes transcorren en un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ens ofereixen el seu patrimoni: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar eficientment l'aigua en una zona de baixa pluviometria. A peu o en bicicleta, sota un cel blau, per camins envoltats de camps d'oliveres que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli. I d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, "Paisatges de l'oli a les Garrigues altes", que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre'ns amb la seva oferta natural i cultural.
El dissabte 6 d’agost a les 20:00h tindrà lloc a la Sala del Casal dels Torms, la presentació del mapa de Piolet "Paisatges de l'oli a les Garrigues Altes", on comptarem amb l'escriptor Àlex Broch, i el geògraf i ambientòleg Martí Boada.
I el dissabte 13 d’agost, a la Granadella es realitzarà una Ruta nocturna amb col·laboració amb el Centre Excursionista Garrigues Altes, per donar a coneixer el mapa entre els caminants. Es sortirà del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya a les 21:00h.
Sopar/maridatge d'olis
Maridatge d'olis i vins de proximitat
En el marc del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana, el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, ofereix un sopar maridat amb diferents olis i vins, per ficar en valor, també, els productes tradicionals de la nostra terra.
El sopar tindrà lloc el dissabte dia 20 a les 21h a l’Epai Gatronomic del Centre de la Cultura de l’Oli. Les places estan limitades a 24 persones. Cal apuntar-se a l’Ajuntament de la Granadella fins el dimecres 17 d’agost.
Obra de la gastronoma Montse Freixa, del Restaurant el Castell de la Floresta, el sopar consta de 2 entrants, 2 plats i 2 postres, tots elaborats amb oli d’oliva verge extra. Els vins del Celler Matallonga maridaran l’apat.
CREA2 Propostes pel sector oleic.
Nova exposició temporal al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Del al
'Crea2', és una iniciativa del Departament de Joventut de la Paeria, que promou l'emprenedoria artística i que permet optar a joves de 18 a 35 anys, estudiants o professionals de disseny gràfic, disseny de producte, il·lustració o similars amb inquietuds per emprendre.
Així, els 12 joves seleccionats han presentat els seus dissenys d'envasos, packaging i elements de disseny gràfic per a institucions i empreses del sector de l'oli resultants d'aquest projecte, que amb l'acompanyament delprofessor i enginyer de disseny de producte, Guillem Ferran, han dissenyat ampolles, etiquetes i/o capses per a l'oli d'oliva.
Per fer el projecte, el Departament de Joventut va demanar la col·laboració a la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues, al Clúster Oleícola de Catalunya i al Museu de l'oli de La Granadella, perquè formessin part del projecte des de l'inici, com a clients potencials dels dissenys resultants de l'experiència. Els participants són majoritàriament dissenyadors gràfics, però també hi ha fotògrafs i joiers, que han presentat els seus treballs a empresaris i institucions del sector de l'oli. Les creacions s'han basat en necessitats reals expressades des d'empreses i organismes vinculats als sector de l'oli.
El projecte ha consistit en la celebració de cinc jornades de 5 hores de formació, a la Palma. Els continguts s'han centrant en la recerca, la conceptualització i el disseny, el desenvolupament, el seguiment i la presentació dels resultats. A més, de les sessions informatives, els participants han hagut de dedicar temps per elaborar els dissenys fora de l'horari presencial.
La mostra dels dissenys, configura aquesta exposició, que estarà del 2 de setembre al 29 d’octubre a la Sala d’Exposicions temporals del CCOC.
Postres de Festa Major. Elaborem orelletes i rosquilles
Conservant tradicions en la cuina de l'oli.
A partir de ràpides i senzilles instruccions, elaborarem rosquilles i orelletes per la Festa Major. Comentem i aprenem de les receptes més tradicionals, fins a les presentacions més modernes.
Dilluns 12 de setembre de 18 a 20h, al nostre Espai Gastronomic.
TALLERS DE CUINA AL CCOC
POSTRES I CANAPÈS
i
L’espai Gatsronomic del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, ofereix dos sessions de cuina fàcil i per a tots els públics. Postres i canapès amb receptes facils però amb resultats fantastics.
Aquestes sessions han estat organitzades juntament amb el Punt d’Informació Juvenil per donar eines als joves per emmancipar-se i agafar habilitats a la cuina.
Primera Premsada. Vol.2
OLI & ART & GASTRONOMIA
Per segon any consecutiu, el Centre de la Cultura de l’Oli i el Museu de l’Oli de Catalunya, protagonitzen la primera festa de l’oli nou.
9:00h – esmorzar popular amb L’OLI NOU a l’Antic dipòsit.
10:00h – Jornada Tècnica ELS BENEFICIS DEL’OLI D’OLVA VERGE ESTRA I LA SEVA APLICACIÓ A LA CUINA al CCOC.
9:00h – inici del Concurs de Gravat Ràpid de Gran Format al Museu de l’Oli /ccoc/actualitat/noticies/21/concurs-de-gravat-rapid-de-gran-format
10:00h – inici del Happening Artístic La Primera Premsada al Museu de l’Oli
Durant tot el mati hi haurà Fira de Productors i Entitars al Museu de l’Oli.
13:30h – Subhasta de les obres d’art en benefici de La Marató de TV3, i entrega dels premis del concurs de gravat ràpid.
14:00h – Dinar popular al Centre Cívic.
Després de dinar, entrega del Premi Primera Premsada en reconeixement per les aportacions al mòn de l’oli.
18:00h- Mostra de Teatre Còmic “Les 4 cares d’Eva”
Maridatge de cerveses i torrons
s'aproxima Nadal i també ho volem celebrar
Divendres 16 de desembre a les 19h, tindrà lloc a l’Espai Gatronòmic del Centre de la Cultura de l’Oli, un maridatge de cerveses amb torrons.
Tastarem les 4 cerveses de Cerveses Ponents, cadascuna amb un peril d’aromes i gust diferent, que combina amb un torro.
Us hi esperem! Si esteu interessats en assistir-hi, cal apuntar-se a info@culturadeloli.cat o al telèfon 973094101
Nova exposició temporal
Idees en fils - creacions en brodat
Divendres 23 de desembre a les 12h, us eseprem a la inauguració d’aquesta nova exposició temporal, obra de la veïna de la Granadella, Tresa Gibert.
PER NADAL L'ESPAI GASTRONÒMIC ESTA ACTIU!
Tallers de cuina per petits i grans
i
Durant aquestes festes el taller de l’Esài Gastrònomic del CCOC us ofereix l’oportunitat de cuinar en familia!
El dia 28 de desembre decorarem de galetes innocents fetes amb oli. I per reis, prepararem cupcakes!
El Museu i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya es desplacen a les Borges Blanques
Expositor informatiu i taller infantil a la Fira de l'Oli Verge Extra
Aquest cap de setmana, 20, 21 i 22 de gener, ens podeu trobar a la Fira de l’Oli Verge Extra de les Borges Blanques. Alli informarem i diforndrem el nostre projecte #culturadeloli.
El disabte 21 a les 11h oferirem un taller de tast infantil a l’espai Aliments del Terrirori i Tu de la Fira.
Per aquest motiu, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, romandrà tancat durant el cap de setmana.
Passa un dia entre flors d'ametllers!
Coneix el cultiu i la cuina de l'ametlla, enmig de camps florits
Des del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya volem fer un homenatge al cultiu de l'ametller, el company de paisatge de l'oliver.
En aquesta època l'ametller inunda els paisatges garriguencs de bellesa. Per això teniu l'oportunitat de gaudir d'un dia entre flors d'ametller!
- Esmorzar a base de productes locals enmig d'un camp d'ametllers
- Un pagès ens guiarà entre ametllers florits mentre ens explicarà totes les curiositats d'aquest cultiu.
- Seguirem amb un taller d'elaboració d'ametlles garapinyades de forma tradicional gràcies a les bones mans de la Pepita.
- Per dinar, l'ametlla tindrà protagonisme al menú/maridatge que farem a l'interior d'una antiga església del s. XI, actual Centre de la Cultura de l'Oli.
- Per acabar de conèixer el món de l'ametlla, visitarem una trencadora d'ametlles, Sosa Fruits Secs.
El dissabte 11 de març, no et perdis l'oportunitat de viure una experiència única entre ametllers florits! I no oblidis la càmera de fotos!!!
De les 11 del matí fins a dos quarts de 6 de la tarda.
Inscripcions a info@culturadeloli.cat
Preu: Adults: 35€ / menors de 12 anys: 15€
Condicions: Aquesta activitat es realitzarà amb un mínim de 10 adults i un màxim de 20 adults.
Agenda #Primavera2017
Diumenges en família, tallers gastronòmics, rutes amb Burricleta i molt més!!!
Del al
Us convidem a participar dels
DIUMENGES EN FAMILIA DESCOBRINT LA CULTURA DE L'OLI
Activitats i tallers programts per la primavera 2017, en que podreu descobrir la gastronomia de l'oli, la natura que l'envolta i tota la seva cultura artesanal. Experimentant amb els més petits de casa!
- Taller d'allioli - 19 de març
- Pintures a l'oli - 26 de març
- L'ametller i taller de garapinyades - 2 abril
- Taller de sabó - 30 d'abril
- Taller de galetes d'oli - 7 de maig
- Excursió de paisatge - 14 de maig
- Benvinguts a Pagès – 3 i 4 de juny
I també tallers a l’Espai Gastrònomic del CCOC l’ultim dissabte de cada més.
Descobreix les rutes amb Burricleta i participa al concurs d’Instagram!
CONSULTA EL TRÍPTIC PER MÉS INFORMACIÓ
Taller de Mones de Pasqua
Per Setmana Santa preservem tradicions
El dimcres 12 d’abril a les 17h, l’Espai Gastronòmic del CCOC estara apunt per fer fer mones i ous de pasqua!
Aprendrem com es fa una mona tradicional, però també en decorarem una de ben moderna. I sabeu com fer ous de pasqua de xocolata?
Si us interessa, reserveu la vostra plaça a l’Ajuntament de la Granadella o a info@culturadeloli.cat
Taller les herbes i els olis
Recollim plantes del nostre entorn i les macerem amb oli
Aquest diumenge, 14 de miag, a les 10:30h sortirem des del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya i anirem a la cerca de plants aromàtiques autòctones del nostre entorn. El Ferran del Parc de les Olors de l’Albi, ens ensenyarà quines en son les seves propietats i com i quan les hem de recollir.
Tot seguit, al CCOC seguirem amb un taller on aprendem a macerar aquestes plantes amb oli. Des del Parc de les Olors ens ensenyaran com fer-ho!
Reserveu la vostra plaça a info@cultuardeloli.cat
Us hi esperem!
OleaTerra. Escenaris d'art
La Granadella proposa un juny ple d’experiències màgiques a la llum de la lluna on els camps d’oliveres seran protagonistes
Del al , i i
OleaTerra, presenta tot un seguit d'espectacles que tindran lloc al bell mig d'un bon nombre d'indrets singulars del patrimoni natural de les garrigues on els antics dipòsits d'aigua de la Granadella, la balma del Triquell i un camp d'oliveres seran protagonistes.
- 21 de maig a les 20:30h - exterioor del Center de la Cultura de l'Oli- ESPECTACLE INAUGURAL
- 4 de juny a les 21:00h - antic dipòsit- actuació de DANCESCAPE + projecció de l'exposició "La Mirada"
- 11 de juny a les 21:00h - la balma del Triquell - actuació de dansa amb Maria Mora + actuació de MIS + projecció d'artistes plastics de ponent
- 17 de juny a les 21:00h - camp d'oliveres - concert de la canta-autora Sílvia Comes.
Benvinguts a pagès
Visites al museu i tasts diferents, gratuïts
Del al
El primer cap de setmana de juny, i en el marc de Benvinguts a Pagès, des del Museu i el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, també volem mostrar que els olis no venen del setrill.
A travès de les visites guiades al Museu de l’Oli, descobrirem la feina del pagès al camp, abans de fer l’oli. També ensenyarem com es fa l’oli, i com a evolucionat aquest proces durant el darrer segle.
La visita es complementarà amb un tast d’olis catalans, el dissabte. I un tast d’olives i olivades el diumenge, a càrrec de Blai PERIS, olives gourmet.
Ja podeu reservar la vostra plaça al correu info@culturadeloli.cat o al telèfon 973 014101
CURS DE PEDRA SECA: Els Paisatges de Pedra Seca i els Mètodes Constructius
Un curs de la Universitat d'Estiu de la UDL
Del al i del al
En aquesta tercera edició del curs de pedra seca organitzat des del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, li hem donat un tomb més i juntament amb el Centre d’Interpretació de la Pedra seca de Torrebesses, presentem una proposta didactica integrada en el programa de cursos de la Universitat d’Estiu de la UdL.
La finalitat del curs és l'estudi i el coneixement de les construccions de pedra seca i la seva tècnica constructiva. Un dels objectius principals és identificar els diversos elements naturals que formen el paisatge de pedra seca, així com aprendre la relació entre ells. També es donaran eines per tal de crear compromisos responsables per mantenir el patrimoni i millorar-ne la conservació. Amb la ruta dels paisatges de construcció de pedra seca es prendrà contacte amb
aquestes edificacions per poder desenvolupar correctament la part pràctica del curs, en què s'aprendran els diferents mètodes constructius i la talla de la pedra.
Tots aquests continguts s'utilitzaran tant en la reconstrucció com en noves construccions de pedra seca.
El curs s'adreça als estudiants interessats per les tècniques constructives tradicionals. I, en general, a tothom que vulgui descobrir el paisatge rural i de pedra seca, als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.
Durant el primer i segon cap de setmana de juliol, a Torrebesses i la Granadella. Et pots descarregar el programa!
Art i arbres amb ànima, nova exposició al CCOC de la Granadella
L’artista barceloní, Salvador Rodés inaugura nova exposició el 5 d’agost
Del al
Aquest dissabte dia 5 d'agost a les 20.00 h, s'inaugurarà al CCOC de La Granadella l'exposició "l'Artbrada, els fruits prodigiosos", de l'artista barceloní Salvador Rodés. Els assistents podran gaudir d'una visita guiada pel mateix artista i d'un refrigeri a base de productes d'oli d'oliva. L'exposició es podrà visitar fins el 6 d'octubre a la sala d'exposicions temporals del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.
Es tracta d'una selecció d'obres, expressament realitzada per a l'ocasió, emmarcades dins un projecte molt més ampli, Artbrada. Durant els darrers anys, Salvador, ha anat afermant el seu característic procés de creació basat en la tècnica del frottage sobre l'escorça dels arbres
Inauguració exposició "Paisatges de Trobats", dels infants de la Granadella
El dissabte 7 d'octubre s'inaugura l'exposició "Paisatges Trobats", creada pels nens i nenes del municipi
El proper dissabte 7 d’octubre a les 18:00 hores, s’inaugura l’exposició “Paisatges Trobats”. Les obres han estat creades pels infants de la Granadella durant el “Taller de l’Arbre” que es va dur a terme el passat 16 de setembre, en motiu de la Festa Major de la Granadella. Aquest taller va ser creat i guiat per Salvador Rodés, artista de frottage del qual tenim una exposicó al Centre de l’Oli, que es podrà visitar fins el mateix dissabte.
A la inauguració hi haurà pica pica per a tots els assistents i berenar pels artistes i curiosos més menuts.
Horaris durant el pont del Pilar
De dijous a diumenge, el Museu de l’Oli i Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya canvien els seus horaris:
- Dijous 12 d’octubre. El Museu restarà tancat. El Centre estarà obert de les 10:00 a les 14:00 hores.
- Divendres 13 d’octubre. El Museu i el Centre obriran amb el seu horari habitual.
- Dissabte 14 d’octubre. El Museu i el Centre obriran amb el seu horari habitual.
- Diumenge 15 d’octubre. El Museu i el Centre obriran amb el seu horari habitual.
Gràcies
Taller d'iniciació al gravat
El proper 14 d'octubre aprendrem la tècnica d'aquesta disciplina artística al CCOC
El dissabte 14 d’octubre i a les portes de la 3a edició de la Primera Premsada, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya organitza un taller d’iniciació al gravat dirigit a joves i adults que tinguin curiositat per conèixer aquesta disciplina artística.
El taller serà impartit per Carme Vilafranca de les 10:00 a les 14:00 hores al mateix Centre, amb l’objectiu de poder participar en el concurs de gravats de gran format que es realitzarà el dia 5 de novembre en motiu de la Primera Premsada.
Els valors dels paisatges de les Garrigues (III)
Seminari tècnic
El paisatge és la matriu que suporta tots els elements de l'entorn, és l'escenari físic on es desenvolupen totes les activitats que conformen una comunitat i és el producte final de totes les interaccions que intervenen i han intervingut històricament sobre el territori i al capdavall el seu resultat. El paisatge és conreus, erms, boscos, camins, valls, planes i turons, cingles, pobles, marges, cabanes i masos. I també ho són polígons, carreteres, ínies elèctriques, basses i pantans, granges i magatzems. De la relació que s'estableix entre uns i altres se'n desprèn allò que finalment percebem. L'ordenació del paisatge i les mesures d'integració que col·lectivament ens proporcionem determinaran que, al cap dels anys, tinguem una suma d'elements sense ordre ni criteri o un paisatge de qualitat, actiu econòmic i social i motiu d'autoestima.
La inscripció a la jornada és gratuïta però cal formalitzar-la a través dels següents enllaços.
Al finalitzar la jornada, hi haurà una degustació a càrrec de Montse Freixa, xef del restaurant el Castell de la Floresta, que tindrà un cost de 5€ per persona i es pagarà el mateix dia.
La primera premsada 2017
Programa d'activitats amb motiu de l'oli nou
Ens fa molta il·lusió poder compartir amb vosaltres les activitats que us oferirem al llarg de la jornada festiva de La primera premsada: oli, art i gastronomia. Vol.3
Entre les novetats d’aquest any destaquem la cursa (10km) i caminada popular (5km), aquí us adjuntem el cartell i l’enllaç directe per realitzar la inscripció per a grans i petits en qualsevol de les dues modalitats. Atenció! Els i les participants tindreu un obsequi molt especial.
Però no és la única novetat, i és que també tindrem la possibilitat de visitar el molí antic de la cooperativa en funcionament. Animeu-vos a conéixer de primera mà l’antic procés d’obtenció de l’oli d’oliva amb les màquines originals. De segur una experiència que no oblidareu.
Continuem amb el concurs de gravat ràpid de gran format, a la secció notícies podeu trobar la convocatòria, les bases i el formulari d’inscripció.
No podia faltar, al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, una jornada tècnica sobre oli d’oliva, alimentació saludable i equilibrada, amb els convidats Pep Nogué i Àngels Calvo. També us adjuntem el cartell, no trigueu a inscriure-vos!
Aquestes i moltes altres activitats us esperen el diumenge 5 de Novembre a La Granadella. No oblideu consultar el programa i els enllaços per ampliar informació.
Cursa i caminada de la Primera Premsada
A partir de les 8:30 hores del matí, es podrà gaudir dels paisatges de l'oli caminant o en bicicleta
Ens trobarem davant del Museu de l’Oli de Catalunya (la Granadella) per donar la sortida de la primera Cursa i Caminada de la Primera Premsada, dos recorreguts que ens portaran a través dels paisatges de l’oli.
Tots els participants tindran una sèrie d’obsequis i esmorzar de brasa inclòs amb el preu de la inscripció.
Degustació de vins a càrrec del Celler Matallonga
El proper divendres 15 de desembre gaudeix d'una degustació de vins acompanyada de productes de proximitat
El dia 15 tens una cita gastronòmica al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya! Joan Penella, del Celler Matallomnga presentarà els seus vins i ens oferirà un tast. Acabarem la jornada maridant els bons vins amb productes de la terra, tots km 0.
Per tal de poder gaudir de l’activitat és necessari formalitzar la reserva per correu electrònic – info@culturadeloli.cat o per telèfon – 973 09 41 01. L’activitat té un preu estàndard de 5€ i per als membres del Club d’Amics té un cost de 3€.
Exposició col·lectiva de gravats
Inauguració de l’exposició de gravats realitzats pels i les participants del taller d’iniciació al gravat, facilitat per l’artista Carme Villafranca, i dut a terme a les instal·lacions del CCOC al mes d’octubre.
Al taller es va treballar a partir de monotips realitzats pels propis participants, sobre suport d’acetat, de fusta o de linòleum. A més a més, es van incloure textures i matèries orgàniques relacionades amb el món de l’oli, com ara: sacs, borrasses, cofins, cordes o fulles d’olivera.
L’exposició podrà ser visitada fins al mes de febrer en l’horari d’atenció al públic del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya.
Concurs d'Instagram #hivern2018
del 5 de gener al 19 de març
El Museu i Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya impulsen un nou concurs de fotografies a través de l’eina Instagram. Amb aquest nou concurs, el que es busca és fomentar el gaudi dels paisatges de l’oli mitjançant el passeig i l’observació dels elements que l’integren.
El concurs comença al gener, amb floració del romaní i finalitzarà al març, amb la floració dels ametllers i el solstici de primavera.
Els i les participants estan convidades a fotografiar i, si els ve de gust, a identificar o investigar sobre les altres plantes, herbes o arbres que conviuen als paisatges de l’oli. Podran aportar, si així ho creuen adient, el nom de les plantes, els seus usos medicinals o altres curiositats.
Podeu consultar les bases al document adjunt.
Bona sort i bones fotos!
Taller dels 7 pecats
Maridatge d'olis a través dels pecats capitals
Taller gastro sensorial a càrrec de Montserrat Martínez, productora de l’oli Peccatum7.
Inauguració exposició 'Premsada al trull'
Gravats d'oli amb Núria González
Acte inaugural 23 Febrer a les 20h
L'artista, realitza gravats a un trull cada any, un cop finalitzada la campanya de l'oli. A més a més, va ser la guanyadora del 1er premi del concurs de gravat ràpid de gran format de la Primera Premsada 2017.
Taller de gravat al molí
Museu de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Activitat per experimentar la petjada o l’emprempta dels cofins, utilitzant-les com a premsa de papers per a fer monotips. El taller està facilitat per les artistes gravadores Núria González i Carme Villafranca.
Preu: 10€ (inclou materials)
Places limitades
Convidades al Museu
Museu de la Cultura de l’Oli de Catalunya
Podrem visitar el Museu de la Cultura de l’Oli de Catalunya acompanyats d’unes guies excepcionals. Totes elles -productores d'oli, sòcies de cooperatives, pageses, tècniques, docents… – ens desvetllaran el paper i la presència de la dona al món de l'oli a través de les seves experiències.
Durada: 2 hores (d’11h-13h)
Entrada lliure. Per a tots els públics. Aforament limitat
Presentació de l'ampolla d'oli del CCOC
Presentació de les noves ampolles d'OOVE del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya. Ho farem amb la presència de la dissenyadora i il·lustradora Laura Ferreres –autora del disseny– i un membre del Panell Oficial de Tast d'Olis de Catalunya, Josep M. Audí. En acabar, gaudirem d’una degustació dels nostres olis amb productes km 0.
Entrada lliure
Taller de sabó i cosmètica d'oli
El mil·lenari art de fer sabó és ideal per tancar el cicle vital i d'ús de l'oli d'oliva. Elaborarem sabó per a la roba i un cosmètic natural amb base d'oli.
Durada: 2 hores (de 18h-20h)
Preu: 12€ (inclou materials)
Places limitades. Cal inscripció prèvia
Inauguració exposició 'Del natural'
Divendres 23 de març a les 20 h
L'artista, Sergi Quiñonero, de les Terres de l'Ebre, inaugurarà una nova exposició al CCOC. A l’acte inaugural, podrem gaudir d’una performance en directe a càrrec del propi artista i un pica pica amb productes de proximitat i vi de Les Garrigues.
JORNADA PORTES OBERTES
al Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Vine a visitar-nos de 10 a 13 h i de 15 a 19 h.
JORNADA PORTES OBERTES
al Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Vine a visitar-nos de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Acte presentació OleaTerra 2018
Coneix els tallers artístics que t'oferim
Aquest divendres 20 d’abril, a les 19h, vine al Centre Cívic per conèixer la programació de la 3ª edició d’OleaTerra.
Degustació de plats gourmet
Assaboreix Les Garrigues
A les 20 h al CCOC.
Presentació del projecte Alcrigourmet i degustació de dos plats maridats amb vi D.O. Costers del Segre – Subzona Garrigues. Preu: 12€. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Caminar el paisatge, trobar l'objecte
Caminada/ xerrada amb Sergi Quiñonero
La deriva començarà al Pla de la Vila a les 12 h i acabarà al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, on es convidarà als assistents a un #vermut.
Aquesta activitat és #gratuïta i servirà per posar punt i final a l'exposició 'Del natural', del mateix artista, que ha estat exposada al #CCOC el darrer mes.
Hi esteu tots i totes convidades a passar un matí de dissabte diferent!
Inauguració exposició Naturalment
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Cristian Gil és un jove artista valencià amb un vincle molt fort amb el camp i el conreu de la terra.
L'exposició recull una selecció d'obres realitzades durant els darrers 5 anys i que troben la inspiració al paisatge i la natura de l'entorn rural que li envolta: l'Horta de València. Les obres, algunes realitzades in situ i altres no, són fruït del reciclatge i la reutilització d'elements trobats.
L’artista és un dels 6 seleccionats a la convocatòria OLIVERAR18, llençada des del CCOC per promoure la creació i l'art contemporani lligat als territoris rurals.
En acabar pica pica amb vi de les Garrigues i productes km0.
Presentació llibre Agricultura social a Catalunya
desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social.
19.30 h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
Degustació i maridatge de fruits secs
a càrrec de l'empresa Foment Agrícola Les Garrigues.
20 h Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
Vine a provar els fruits secs de la comarca: natural, caramelitzats, salats, amb xocolata...tot maridat amb vins de la zona.
Entrada lliure fins completar aforament.
El treball de la pedra seca: teoria i pràctica
Curs d'estiu UdL
Del al
El curs s'adreça a tothom que vulgui descobrir les tècniques constructives tradicionals de pedra seca, als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.
Els dies 2 i 3 de juny i 16 i 17 de juny s'impartirà a Torrebesses Centre d'Interpretació de la Pedra Seca) en jornada de dissabte i els diumenges respectius al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), situat a La Granadella .
Benvinguts a pagès
Del al
La Granadella t'obre les seues portes perquè la puguis descobrir a través del seu producte més preuat: l'oli d'oliva verge extra de les seves arbequines!
Presentacio oli Castelló
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Gabriel Alsina, conrea multitud de varietats d’oliva que es molturen per separat al seu molí de Castelló de Farfanya (La Noguera). Vine a conèixer el projecte i tasta aquestos olis d’oliva tan especials.
prunA)naturA(esculturA
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
El pròxim divendres estem d'inauguració! L'artista Marta Pruna, establerta a Cervià de les Garrigues i el fotògraf Ramón Cornadó, de Tarragona, ens presenten un registre visual de la integració de les escultures de la Marta en el paisatge garriguenc. Entrada lliure
Maridatge gastronòmic Ruta Emili Pujol
Després de conèixer La Granadella del músic i compositor Emili Pujol, ens trobem al #CCOC per maridar 4 varietats diferents d’oli d’oliva. Entrada lliure
Degustació i maridatge de licors artesanals
12.30 h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
Degustació de 3 licors artesanals a càrrec de Gerard Barsalà, d’ Elixirs de Ponent i maridatge a càrrec del #CCOC. Preu: 3€ | Places limitades. Inscripcions AQUÍ.
Inauguració exposició 'Ritmes de la natura: olivera'
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Amb la presència de l’artista Mar Serinyà. En acabar; pica pica amb productes km0 i vi de Les Garrigues.
Presentació inventari del patrimoni etnològic de La Granadella
20 h al Centre Cívic de La Granadella
A càrrec de Jordi Seró, de l’empresa IN SITU Patrimoni i Turisme.
Sopar maridatge etnobotànic
a les 21.30h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
La xef Montse Freixa, del restaurant El Castell (La Floresta) i l’antropòleg Ferran Obiols, de Les Basselles- Jardí Etnobotànic de la Vall de la Coma (l’Albi), ens faran gaudir amb un àpat ben especial. Preu: 25€ Places limitades. Cal inscripció prèvia.
+ que vermut
a les 12.30h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
Presentació de l’empresa familiar situada a Fulleda, que elabora licors artesanals. Guanyadors de la medalla d’or en licor d’herbes la medalla de plata en licor envellit, ala Catavinium World Wine & Spirit Competition 2018. Cal inscripció prèvia. Preu 3€.
Inauguració exposició Florència Coll
a les 20h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya
L’artista, originària de Sitges, ens presenta unes obres inèdites, especialment pensades i creades per a mostrar-se a la nostra sala d’exposicions temporals del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya. En acabar, vi d’honor maridat amb productes de la terra. TOTS ELS PÚBLICS.
Experiències oleoturístiques que inspiren
Des de les 9.15h al Centre Cívic de la Granadella
L'objectiu d'aquesta jornada és donar a conèixer experiències d'oleoturisme locals i d'arreu que siguin capdavanteres i que els agents del nostre territori les puguin prendre com a referents.
Geocàtxing de secà
Jornades Europees del Patrimoni 2018
Del al
DISSABTE 13 i DIUMENGE 14 OCTUBRE ' A PARTIR DE LES 10 H
Descobreix el patrimoni etnològic de la Granadella a través d'una gymkhana GPS. Coneix el terme mentre busques els tresors amagats a diferents punts del mapa. Viu el nostre entorn en família a través de la realitat aumgmentada.Cal inscripció prèvia. GRATUÏT
Geografíes habitades
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Inauguració de l’exposició de Marco Ranieri i Lorena Mulet. Projecte seleccionat a la convocatòria OLIVERART 18.
L’exposició es pot visitar fins el dia 23 de novembre en horari d’atenció al públic.
Taller de gravat al molí
De les 10 a les 14h al Museu de l'Oli de Catalunya
L’artista Carme Villafranca conduirà un taller de gravats a l’interior de la sala de màquines de l’antic molí d’oli de la Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per realitzar les estampacions. Preu 10€ / Places limitades
Setmana BIO: Tast d'olis d'oliva ecològics
Cap de setmana 27 i 28 d'octubre a les 12h
Del al
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d'activitats per tot el territori català, amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Al #CCOC et proposem vindre a tastar #OOVE ecològic de primera qualitat. GRATUÏT
Festa de la Primera Premsada
Tot el dia
La primera fira de l’oli de Catalunya es celebra a La Granadella. Inaugurem la temporada de la manera més variada: art, gastronomia, esport i molt més, per donar la benvinguda a l’oli nou.
Presentació i degustació amb Mel BeeHappy
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Bee Happy és un petit projecte apícola dedicat a la passió pel món de les abelles i a la producció de la mel. Dos joves de Juncosa (Les Garrigues), la Sílvia Pallejà i el Jordi Castelló, ens ho explicaran de primera mà. Cal inscripció prèvia. Preu 3€
Exposició i maridatge atípic
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
L’artista Oriol Moragas presenta la seva obra pictòrica, realitzada en diferents etapes, entre Catalunya i Bolívia. Al seu temps, la Gemma Capell, de l’agència RedFlavors, ens prepara un maridatge atípic amb productes de proximitat. GRATUÏT