El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 11 de juny a les 19h., un taller virtual d'aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de les Garrigues.
El taller serà realitzat per l'experta Montse Freixa, xef i sommelier d'olis, creadora del mètode Evòóeasy. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta.
Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC.
· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 21 de maig a les 19h., un taller virtual de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra amb nutricionista Dra. Antonieta Barahona i amb Alexa Trilla, mare i filla que han unit les seves passions i professions durant aquest confinament.
El taller s'emetrà en directe per compte d'Instagram del Centre de l'oli @culturadeloli.
Antonieta Barahona és llicenciada en medicina per la Universitat de Lleida, màster en nutrició i ciències dels aliments, professora de la universitat de Lleida i directora de l'Aula de cuina de Clínica de Nutrició.
Alexa Trilla és arquitecta i cuinera. Va estudiar Food Design a Itàlia i els seus projectes l'han portat a Hong Kong, Macau, Londres, França, Itàlia i Istanbul. Ara té el seu propi estudi Archicookture on uneix cuina, disseny i art.
Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.
· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella va seleccionar cinc obres d'art per a la tercera edició d'Oliverart 2020: tres per a la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC; i dues per a la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.
Dins de la modalitat 2, una de les dues obres seleccionades va ser "Buida-ment" de l'escultora de Cervià de les Garrigues, Marta Pruna. "Buida-ment" és una tècnica que ve de temps ancestrals, amb la idea de buidar, per formar nous espais, formes per a transformar-se i buidar la ment. Segons Marta Pruna "després es dibuixa les pupil·les amb negre, perquè tots veiem, i no només mirem". És un treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra.
Aquesta setmana l'artista ha començat l'actuació en una pedra sorrenca situada al seu lloc original de la Vall de les figueres de la Granadella. Durant quatre setmanes, un cop a la setmana, Pruna anirà actuant sobre la pedra en funció de la seva evolució i integració en el paisatge. Aquesta idea de treballar sola en un espai natural, semblant al seu propi projecte @cami7sentits, la fa sentir-se com a casa, "amb el mateix públic, els ocells i les olors dels mil verds". Una vegada acabat el treball, previ a la inauguració, es traslladarà a la ubicació definitiva, al passeig escultòric del Coll de Bovera de la Granadella.
Oliverart és un projecte innovador que te la finalitat de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica és referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.
· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous 7 i divendres 8 de maig a les 19h., dos tallers virtual de salses mediterrànies amb oli d'oliva verge extra que consistiran en l'explicació de l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, allioli i salsa de romesco.
Els assistents als vídeo tallers s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. L'activitat és gratuïta.
La iniciativa ha estat un èxit ja que en poques hores s'han esgotat les places del primer taller, fet que ha obligat a l'organització a programar una segona edició del taller per el dia següent.
Els tallers comptaran amb el xef Xavier Benet, que compta amb una menció Michelin. És propietari del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.
Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest mail també s'especificaran el llistat d'ingredients i els materials necessaris que cal tenir preparats a casa per fer el taller.
Els dos olis verge extra que s'utilitzaran seran: el Degustus producció integrada de la Cooperativa de la Granadella per a l'allioli, i el +ART etiqueta negra per a la salsa de romesco. Es podran adquirir al web de cada productor. Els participants al vídeo taller gaudiran de bonificació en els ports.
Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.
· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dimecres, 15 d'abril a les 19h., un tast virtual d'oli verge extra amb l'expert Josep Maria Audí, membre del panell de tast d'olis de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'INS Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. L'activitat és gratuïta.
Els assistents al vídeo tast d'oli s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. Els participants han d'adquirir prèviament els dos olis a utilitzar el dia del tast guiat. Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que cal tenir preparats a casa i s'enviarà la documentació necessària per a interpretar el tast.
Els dos olis d'oliva a tastar seran els verges extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de la Granadella. Es podran adquirir al web de l'entitat, qui els enviarà per missatgeria. La cooperativa ha habilitat un codi descompte per tal que els ports siguin gratuïts pels olis a tastar.
Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.
A causa de la situació actual del país i les circumstàncies extraordinàries en les quals ens trobem ocasionades pel COVID-19, i d'acord amb les mesures de prevenció establertes per l'Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, el Museu de l'Oli de Catalunya i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya ROMANDRAN TANCATS, fins que finalitzi l'estat d'alarma.
Esperem poder reobrir el pròxim 15 d'abril amb tota normalitat. Fins aleshores les tècniques del Centre i el Museu realitzarem teletreball, per tant, podeu contactar amb nosaltres a: info@culturadeloli.cat.
A causa de la situació actual del país i les circumstàncies en les quals ens trobem ocasionades pel COVID-19, i d'acord amb les mesures de prevenció establertes per la Generalitat de Catalunya, el MuOC i el CCOC ROMANDREM TANCATS AL PÚBLIC, de moment, fins el dia 29 de març. A causa d'això, també queden ajornats la segona edició del Fòrum Verge Extra programat pel dia 20 de març i el taller de burgers veganes del dia 21 de març per més endavant.
· Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.
La nova edició comptarà amb la presència de diversos professionals màrqueting, la gastronomia i l'oleïturisme que ajudaran a descobrir i crear un relat comú que aporti valor afegit a la comercialització de l'oli i ajudi a dinamitzar l'economia del territori.
El programa d'aquest any inclou com a novetats les "dinàmiques de tarda", el dimecres dia 18 i el dijous 19 a partir de les 16:00. La primera consistirà en una presentació dels millors olis del territori realitzada pels seus productors en format "elevator pitch" i la segona serà una dinàmica de grup orientada a la creació de producte turístic "customer journey".
Podeu trobar més informació i les incripcions a: www.forumvergeextra.cat
· Ja tenim els 5 projectes seleccionats de la convocatòria OLIVERART20:
Ens complau felicitar als i les artistes afortunades, i animem les que no han tingut tanta sort amb la selecció a continuar la seva carrera artística amb la qualitat que han compartit amb nosaltres.
PROJECTES EXPOSITIUS SELECCIONATS MODALITAT 1
El paisatge de l'oli de Jordi González
Cosmologies de Sergi Quiñonero
La Vall Major de Bovera des d'un altre punt de vista d'Alba Lorenzo
PROJECTES EXPOSITIUS SELECCIONATS MODALITAT 2
"Buida-ment" de Marta Pruna
El cor del mirador de Susana Malagón
El projecte d'oleoturisme impulsat pel Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, situat a la Granadella, ha tancat l'any 2019 amb una xifra de 5.289 visitants. L'any 2018 el nombre de visitants va ser de 4.573, el que implica que el darrer any hi ha hagut un increment de 716 persones, un 15,66% més.