“Natura+pícnic”

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha començat la promoció de les quatre rutes que te creades amb l'app de Natura Local conjuntament amb un pícnic per emportar. El municipi de la Granadella te 4 rutes a l'app de Natura Local: La ruta dels miradors de l'Ebre, La ruta del mirador de les 6 comarques, La ruta de les carenes i valls de la Granadella i la Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil. Les tres primeres rutes són paisatgístiques i la darrera és urbana. Les rutes es poden fer a peu i/o en bicicleta, són gratuïtes i estan disponibles tan en les versions android com apple. Es poden descarregar des de google play i apple store. L'app permet fer rutes guiades amb GPS, a més, cada ruta compta amb punts d'interès que compten amb una explicació interpretativa en format d'audioguia. Cada setmana es promocionarà una de les rutes, començant per la "Ruta dels Miradors de l'Ebre". Aquesta és una ruta circular de 9 Km,  que es pot fer a peu i en bicicleta, i és de dificultat baixa. La ruta transcorre per còmodes i agradables pistes forestals, entre camps d'ametllers i oliveres a les parts baixes, i pinedes i matollars a les parts altes;  permet vistes als quatres punts cardinals, a la conca de l'Ebre, al meandre de Flix, a la Serra de Montsant al Priorat i a la Serra de Llaberia, a cavall de les comarques del Priorat, Baix Camp i la Ribera d'Ebre. Per complementar la ruta tres bars del municipi: el Sport, el Stop i el Centre Cívic ofereixen un pícnic per emportar. El preu oscil·la entre els 5 i 7 euros i cal reservar prèviament.

Llegir Més

Taller virtual d’aplicacions gastronòmiques d’arbequina amb Montse Freixa.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 11 de juny a les 19h., un taller virtual d'aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de les Garrigues. El taller serà realitzat per l'experta Montse Freixa, xef i sommelier d'olis, creadora del mètode Evòóeasy. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. 

Llegir Més

Taller virtual d’aplicacions gastronòmiques d’arbequina amb Montse Freixa.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 11 de juny a les 19h., un taller virtual d'aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de les Garrigues. El taller serà realitzat per l'experta Montse Freixa, xef i sommelier d'olis, creadora del mètode Evòóeasy. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. 

Llegir Més

El Centre de l’oli de la Granadella organitza un taller virtual de cuina saludable amb oli verge extra.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 21 de maig a les 19h., un taller virtual de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra amb nutricionista Dra. Antonieta Barahona i amb Alexa Trilla, mare i filla que han unit les seves passions i professions durant aquest confinament.
El taller s'emetrà en directe per compte d'Instagram del Centre de l'oli @culturadeloli.
Antonieta Barahona és llicenciada en medicina per la Universitat de Lleida, màster en nutrició i ciències dels aliments, professora de la universitat de Lleida i directora de l'Aula de cuina de Clínica de Nutrició.
Alexa Trilla és arquitecta i cuinera. Va estudiar Food Design a Itàlia i els seus projectes l'han portat a Hong Kong, Macau, Londres, França, Itàlia i Istanbul. Ara té el seu propi estudi Archicookture on uneix cuina, disseny i art.
Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.

Llegir Més

Marta Pruna comença el treball escultòric “Buida-ment” a la Granadella.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella va seleccionar cinc obres d'art per a la tercera edició d'Oliverart 2020: tres per a la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC; i dues per a la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera. Dins de la modalitat 2, una de les dues obres seleccionades va ser "Buida-ment" de l'escultora de Cervià de les Garrigues, Marta Pruna. "Buida-ment" és una tècnica que ve de temps ancestrals, amb la idea de buidar, per formar nous espais, formes per a transformar-se i buidar la ment. Segons Marta Pruna "després es dibuixa les pupil·les amb negre, perquè tots veiem, i no només mirem". És un treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra. Aquesta setmana l'artista ha començat l'actuació en una pedra sorrenca situada al seu lloc original de la Vall de les figueres de la Granadella. Durant quatre setmanes, un cop a la setmana, Pruna anirà actuant sobre la pedra en funció de la seva evolució i  integració en el paisatge. Aquesta idea de treballar sola en un espai natural, semblant al seu propi projecte @cami7sentits, la fa sentir-se com a casa, "amb el mateix públic, els ocells i les olors dels mil verds". Una vegada acabat el treball, previ a la inauguració, es traslladarà a la ubicació definitiva, al passeig escultòric del Coll de Bovera de la Granadella. Oliverart és un projecte innovador que te la finalitat de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica és referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Llegir Més

Èxit al taller virtual de salses amb oli verge extra organitzat pel Centre de l'oli de la Granadella amb el xef Xavier Benet.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous 7 i divendres 8 de maig a les 19h., dos tallers virtual de salses mediterrànies amb oli d'oliva verge extra que consistiran en l'explicació de l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, allioli i salsa de romesco. Els assistents als vídeo tallers s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. L'activitat és gratuïta. La iniciativa ha estat un èxit ja que en poques hores s'han esgotat les places del primer taller, fet que ha obligat a l'organització a programar una segona edició del taller per el dia següent. Els tallers comptaran amb el xef Xavier Benet, que compta amb una menció Michelin. És propietari del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert. Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest mail també s'especificaran el llistat d'ingredients i els materials necessaris que cal tenir preparats a casa per fer el taller. Els dos olis verge extra que s'utilitzaran seran: el Degustus producció integrada de la Cooperativa de la Granadella per a l'allioli, i el  +ART etiqueta negra per a la salsa de romesco. Es podran adquirir al web de cada productor. Els participants al vídeo taller gaudiran de bonificació en els ports. Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.

Llegir Més

Organitzem un tast virtual d'oli d'oliva verge extra.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dimecres, 15 d'abril a les 19h., un tast virtual d'oli verge extra amb l'expert Josep Maria Audí, membre del panell de tast d'olis de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'INS Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. L'activitat és gratuïta.  Els assistents al vídeo tast d'oli s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. Els participants han d'adquirir prèviament els dos olis a utilitzar el dia del tast guiat. Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que cal tenir preparats a casa i s'enviarà la documentació necessària per a interpretar el tast.  Els dos olis d'oliva a tastar seran els verges extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de la Granadella. Es podran adquirir al web de l'entitat, qui els enviarà per missatgeria. La cooperativa ha habilitat un codi descompte per tal que els ports siguin gratuïts pels olis a tastar.  Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19. 

Llegir Més

TANCAMENT DEL MuOC i CCOC fins el 14 d'Abril

A causa de la situació actual del país i les circumstàncies extraordinàries en les quals ens trobem ocasionades pel COVID-19, i d'acord amb les mesures de prevenció establertes per l'Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, el Museu de l'Oli de Catalunya i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya ROMANDRAN TANCATS, fins que finalitzi l'estat d'alarma.

Esperem poder reobrir el pròxim 15 d'abril amb tota normalitat. Fins aleshores les tècniques del Centre i el Museu realitzarem teletreball, per tant, podeu contactar amb nosaltres a: info@culturadeloli.cat.

Llegir Més