La Cooperativa de la Granadella acull la seu del museu, que serà l’únic dedicat a l’oli de la xarxa territorial del mNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya)
· El 30 de març la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret inaugurarà oficialment a les 18,00, el Museu de l'Oli de Catalunya, situat a les instal·lacions de la cooperativa de Sant Antoni Abat de la Granadella que compta amb un dels molins d'oli més antics i més ben conservats de Catalunya, que va estar construït en època de la Mancomunitat de Catalunya, l'any 1920. A l'acte inaugural hi estaran també presents l'Alcalde de La Granadella, Carles Gibert, el President de la Cooperativa, Ramon Barrull, juntament amb representats comarcals, alcaldes, regidors, diputats, senadors, representants sindicals, productors d'oli, i representants del sector turístic i del món cooperatiu de la comarca de les Garrigues i del Segrià, així com diferents membres de la UdL i del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, entre altres. Als parlaments inaugurals li seguirà un tast de tot un seguit de delicadeses elaborades amb oli d'oliva verge extra (oove) a càrrec de restauradors de la comarca, on es podrà assaborir una minixatonada amb escuma d'oli verge extra, ous de guatlla amb melmelada d'oli, iogurt de cabra amb gominola d'oli, entre altres creacions gastronòmiques on l'oli verge de les Garrigues serà protagonista.
Llegir Més